List/Grid Aktív rendszerek Subscribe RSS feed of category Aktív rendszerek

A működtetés szerkezetei

A működtetés szerkezetei

Folyadékos rendszerek A folyadékos napkollektoros rendszerek legegyszerűbb formája a gravitációs rendszer, ennek az az előnye, hogy nem szükséges keringető szivattyú, mert a keringéshez szükséges nyomáskülönbség a felmelegedés hatására létrejövő sűrűségkülönbségek… Read more »

Tárolók

Tárolók

Tárolót azért kell alkalmazni, mert a napsütés időtartama – mely évszaktól és az időjárástól függően változó – általában nem esik egybe a fogyasztás idejével. Ezért a napsütés időtartama alatt előállított… Read more »

Aktív rendszerek – Bevezető

Aktív rendszerek – Bevezető

A passzív napenergia hasznosítás előnye az egyszerű és ezért költséghatékony megoldások alkalmazása. Azonban ahhoz, hogy a napenergia adta lehetőségeket hatékonyabban ki tudjuk használni, érdemes olyan technológiai megoldásokat alkalmazni, amelyek speciálisan… Read more »

Elnyelők, vákuum és sík kollektorok

Elnyelők, vákuum és sík kollektorok

Abszorberelnyelők Az abszorberelnyelők lényegében fedetlen, hőszigetelés nélküli napkollektorok. Ezeket viszonylag kis hőmérséklet-különbség mellett, jelentős sugár intenzitás esetén (nyáron) használjuk. Folyadékos (víz) hőhordozóval működik, kis fajlagos tömege és könnyű szerelhetősége miatt… Read more »

Proudly designed by Theme Junkie.